European Healthcare Design 2019 -konferenssi

Riitta Pikkuhookana ja Mikko Sinervo osallistuivat European Healthcare Design -konferenssiin, joka pidettiin The Royal College of Physicians -rakennuksessa Lontoossa 17.-19. kesäkuuta.

Monien mielenkiintoisten luentojen kärkiantia oli yhdysvaltalaisen Don Parkerin luento Carrier Clinic -sairaalasta, jonka johtaja hän on. Parker on työskennellyt uransa aikana myös vankilanjohtajana, ja hänellä on syvällinen näkemys erilaisten instituutioiden johtamisesta ja mielenterveysongelmien kohtaamisesta. Parkerin luennon tärkein sisältö liittyi juuri pieniin keinoihin, joilla mielenterveysongelmien aiheuttamaa yksinäisyyttä ja sairauden uusimista voidaan välttää. Yksi tällainen keino on esimerkiksi eläinten tuominen sairaala-alueelle.

Arkkitehtiryhmä Reino Koivula osallistui konferenssiin myös luennoimalla Uudesta lastensairaalasta. Luento oli osa laajempaa sessiota, joka käsitteli lastensairaaloita. Lastensairaala sai erittäin lämpimän vastaanoton konferenssiin osallistujilta. Samalla sai myös ensi-iltansa Olli Koivulan ohjaama lyhytelokuva lastensairaalasta.

Toisen konferenssipäivän ilta huipentui Arkkitehtiryhmä Reino Koivulan ja SARC Arkkitehtien saamaan European Healthcare Design -tunnustuspalkintoon, joka annettiin sisustussuunnittelun ja taiteen kategoriassa. Konferenssin järjestivät Salus ja Architects for Health.

Kuvassa Riitta Pikkuhookana ja Mikko Sinervo, sekä kanadalainen arkkitehti Kelly Doran MASS Design Groupista.

Jaa tämä sivu