HUS Jorvin päivystys

Uudet, raikkaat tilat päivystykselle

Tilaaja: HUS
Vuosi: 2011 – 2015

Jorvin päivystyslisärakennus on värikäs 17 000 neliömetrin laajennus 1960-luvun loppupuolen sairaalaan. Rakennukseen sijoittuvat aikuisten ja lasten akuuttipäivystys sekä Töölön sairaalan palovammaosasto, joka siirtyi tiloihin loppuvuodesta 2015.

Päivystyslisärakennuksen arkkitehtuurin lähtökohtana oli sen sijoittuminen metsäiseen ympäristöön Espoon Bembölessä. Rakennuksen sisätilojen poikkeuksellisen raikas sisätila-arkkitehtuuri ammentaa julkisivujen rehevyydestä ja luonnossa esiintyvistä väreistä. Näitä värejä tukevat sävymaailmaan huolellisesti sovitetut seinäprintit. Erityistä huomiota on kiinnitetty alakattomaailmaan. Usein potilaat joutuvat viettämään pitkiä aikoja maaten, joten päivystyslisärakennuksessa kattopintoja on käsitelty värein ja taideteoksin. Sisätilojen väri- ja sisustussuunnittelusta vastasivat taiteellinen johtaja, arkkitehti Mikko Sinervo ja sisustusarkkitehti Riitta Pikkuhookana. Hankkeen projektiarkkitehtina Koivulan toimistossa toimi Markku Fontell. Kuvat: Kuvatoimisto Kuvio Oy, Anders Portman

Jorvin päivystyslisärakennus palkittiin loppuvuodesta 2015 Espoon rakennusvalvontaviraston Huraa!-tunnustuksella. Hanke on toteutettu yhteistyössä Arkkitehtitoimisto SARCin kanssa.

Jaa tämä sivu