Savonlinnan pääterveysasema

Tilaaja: Sosteri
Vuosi: 2018–2022

Savonlinnan vanhan terveysaseman toiminta lakkautettiin ja päätettiin rakentaa uusi pääterveysasema keskussairaalan yhteyteen, jolloin saavutettiin synergiaetuja. Uudisrakennus keskussairaalan yhteydessä mahdollisti eri yksiköiden välisen yhteistyön ja katkeamattomia hoitoketjuja asiakkaille.

Uuden pääterveysaseman suunnittelussa keskeisenä teemana oli ns. ”talon tarina”, mikä tarkoitti ympäröivien kuntien erityispiirteiden, kulttuurin ja historian huomioimista rakennuksessa. Savonlinnan lisäksi uusi pääterveysasema palvelee Enonkosken, Rantasalmen ja Sulkavan asukkaita.

Rakennuksen kokonaispinta-ala on 11300 m2, kerrosala 10350 m2 ja tilavuus n. 44000 m3.

Uudisrakennukseen sijoittuvia toimintoja ovat fysioterapia ja kuntoutus, hammashuolto, näytteenotto, tk-vastaanotto, lasten ja nuorten yksikkö, neuvola- ja lasten sosiaalityö sekä kuntoutusosastot 1 ja 2. Talossa on lisäksi yhteiset kokous- ja monitoimitilat, väestönsuojat ja välttämättömät tekniset tilat.

Pääterveysasema ja vanha kantasairaala yhdistyvät toisiinsa lasikatetun sisäpihan kautta. Rakennuksen ulkopuolella on uudistettu tiestöä, autopaikoitusta ja viheralueita.

Pääsuunnittelija Susanna Kalkkinen, projektiarkkitehti Markku Fontell, ulkoasu ja sisätilojen taiteellinen suunnittelu Mikko Sinervo, sisustus- ja värisuunnittelu Riitta Pikkuhookana ja Marjo Tuhkanen, suunnittelun koordinointi sekä rakennus- ja pihasuunnittelu Annette Jonsson sekä ovisuunnittelu Krister Andersson.

Valokuvat: Wellu Hämäläinen

Jaa tämä sivu